Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Avem cel mai bogat pământ din lume iar produsele noastre hrănesc Occidentul

AVEM CEL MAI BOGAT PĂMÂNT DIN LUME! Cu un PH ridicat 7-7,8 Bogat în azot, potasiu, fosfor, contrar pământului din Anglia, Irlanda, Finlanda, Suedia, Norvegia, bogat în carbon organic. Climatul: rece-moderat. Noi suntem hrăniți cu chimicale aduse din Israel, Turcia, Egipt, Olanda, Germania iar produsele noastre hrănesc occidentul!

ESTE BINE DE ŞTIUT…

1. VARZA Îndepărtând frunzele superioare și ciocanul de varză, veți elimina din aceasta o parte bună din nitrați.

2. CARTOFUL Nitrații se acumulează imediat sub coaja și în mijlocul cartofului. Unica soluție de a scăpa de nitrați este să aruncați apa în care au fiert cartofii.

3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII, VINETELE Castraveții ecologici puri trebuie să fie de culoare verzuie deschisă. Dacă însă sunt de culoare verde închisă, atunci cu siguranță s-au utilizat nitrați la creșterea lor. Primii dovlecei și vinete trebuie curățite de coajă. De asemenea, trebuie îndepărtat cotorul, acesta este cea mai infectată parte a lor.

4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL, MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI Verdeața absoarbe destul de activ nitrații, iar înainte de a fi consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin de o oră și clătită bine.

5. ROȘIILE Cu cât coaja lor este mai groasă, cu atât mai multe chimicale conțin. Niciodată nu cumpărați roșii de culoare portocalie-roșie. Nervurile groase și pulpa de culoare albă din interiorul acestora este un semn al nitraților. Dacă totuși ați cumpărat astfel de roșii, țineți-le în apă rece timp de o oră înainte să le consumați.

6. SFECLA, MORCOVUL ȘI RIDICHEA În aceste legume marea parte a nitraților este concentrată pe capete: lângă frunze și înspre coadă. Aceste părți trebuie neapărat îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați sfecla cu codița răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1 cm din codiță, iar partea verde trebuie îndepărtată în totalitate.

7. STRUGURII Pentru păstrarea acestora timp îndelungat ei sunt tratați cu fungicide. Tot ce este necesar să faceți este să-i spălați bine sub jet de apă.

8. PEPENELE VERDE Nu cumpărați niciodată un pepene verde tăiat în jumătate și înfășurat în folie alimentară. Suprafața acestuia este un mediu favorabil apariției și înmulțirii bacteriilor și microorganismelor. Dacă pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie atunci el a fost crescut cu nitrați. Puteți face un mic test: puneți într-un pahar cu apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu conține nitrați.

9. PERELE ȘI MERELE Înainte să le cumpărați, încercați să le atingeți. Dacă sunt lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT), pentru un timp mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și în USA acesta este interzis din cauza efectelor sale cancerigene și alergice asupra organismului. Aceste fructe trebuie curățate de coajă.

10. NOTĂ Cele mai “dăunătoare” fructe sunt cele importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt. Motivul: solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea unor roade bogate sunt folosite multe îngrășămintele chimice. Sperăm ca aceste sfaturi să vă fie de ajutor și să consumați, pe cât posibil, fructele şi legumele 100% BIO.

Text Preluat: Mihai Palade

Distribuie acest articol Oficial Media
Share