

În ultimii ani, gradul de implicare a cetățenilor în societate a crescut, însă nivelul de influențare a deciziilor la nivel local, mai ales de către tineri, este în continuare scăzut. Astfel, serviciile publice locale furnizate cetățenilor sunt în continuare deficitare, după cum o arată atât studiile, dar mai ales cifrele din rapoartele de țară ale Comisiei Europene, cu efecte negative asupra calității vieții în aglomerările urbane.
Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității de mobilizare și implicare civică, în special în rândul tinerilor, prin dezvoltarea unui set de metode și instrumente de monitorizare și advocacy în vederea îmbunătățirii calității serviciilor furnizate de administrațiile publice locale din mediul urban.
Concret, au fost vizate educația, transportul public local, respectiv gestionarea deșeurilor, domenii care vor fi monitorizate prin activități de urmărire a unor indicatori relevanți la nivelul a 47 de municipalități (40 reședințe de județ, București + 6 sectoare). Această monitorizare s-a făcut prin implicarea a 80 de cetățeni recrutați și formați, 24 de campanii de advocacy la nivel local și trei naționale, precum și trei dezbateri privind îmbunătățirea cadrului de politici publice pentru serviciile publice monitorizate. Demersurile au țintit în primul rând respectarea normelor în vigoare privind cele trei servicii publice, și anume Legea educației naționale, a serviciilor de transport public local, a pachetului normativ privind deșeurile, dar și cadrul normativ secundar.
Te ajutam sa faci bagajul!
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Cum îi apropiem pe copii de matematică? Ivona Munteanu: În jurul nostru totul este matematică | VIDEO
Ce mai poti citi
România are un statut triplu: fiind o țară de emigrare, o țară de tranzit și o țară de imigrare
Vom avea și mai multe puncte gastronomice locale
Decembrie este luna în care se sacrifică cei mai mulți porci în gospodăriile țărănești