Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă la INSEMEX PETROȘANI

În   perioada  12-14 octombrie, la sediul INCD INSEMEX Petroșani, s-a desfăşurat cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă, organizat de Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă (ASMS), membră a Organismului Internaţional de Salvare Minieră – IMRB și Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani.
Concursul a reunit peste 100 de participanți, iar competiția a fost una mult așteptată, fiind reluată după doi ani de pauză impusă de pandemia COVID.
Pe data de 12 octombrie, în cadrul ședinței Asociației Salvatorilor Minieri și de Suprafață (ASMS), președintele al Asociației, directorul general INCD INSEMEX dr. ing. George Artur Găman și-a anunțat cu emoții retragerea din funcția pe care a ocupat-o timp de 19 ani. Acesta a predat ștafeta de președinte  dr. ing. Daniel Pupăzan, directorul tehnic INCD INSEMEX. Ședința a continuat cu prezentarea ultimelor noutăți în materie de protecție la incendiu, explozie, medii toxice, de către reprezentanții a două firme de echipamente de ultimă generație, Dräger România și Prosalv Buzău.
După terminarea ședinței ASMS, membrii asociației și invitații acestora, s-au deplasat la Muzeul Salvatorului, aflat în incinta Minei Petrila, unde s-a depus o coroană în memoria tuturor  salvatorilor căzuți la datorie.
Pe data de 13 octombrie, a avut loc prima secțiune e concursului, cea de salvare subterană. Participanţii au avut de trecut mai multe probe, cu ajutorul cărora le-au fost testate îndemânarea şi pregă¬tirea în actul de salvare. Au participat șapte echipe, iar câștigătorii au fost E.M. Livezeni – locul I, E.M Lonea – locul II și E.M Lupeni – locul III. Mențiuni au luat și cei din Praid, Vulcan, Ocna Dej, Târgu Ocna.
Pe data de 14 octombrie, a avut loc a doua secțiune a concursului, cea de salvare la suprafață. La fiecare cate¬gorie s-a pus accent atât pe timpii de parcurgere a traseului, cât mai ales pe acurateţea execuţiei. Și la această secțiune au participat tot șapte echipe, iar câștigătorii au fost: Falck Fire Services Ploiești, urmați de cei de la Metrorex București, iar locul III le-a revenit celor de la Liberty Galați. Mențiuni au luat și cei de la Electrocentrale Rovinari, Ișalnița, Craiova II, Turceni.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share