Deputat Carmen Holban: Mihai Eminescu, un vizionar social si politic al vremurilor noastre

„Pe 15 ianuarie, ne amintim, în fiecare an, de moștenirea pe care ne-a lăsat-o marele nostru poet național Mihai Eminescu. Un poet de o sensibilitate aparte în așternerea versurilor, dar, în același timp un analist dur și pertinent al vremurilor sale în articolele de presă publicate. Citindu-le, vedem, cu tristețe, că istoria se repetă.

“Liberalii sunt “smântâna” şi “temeiul” României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. (…) Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre (…) “ scria Mihai Eminescu, într-un articol din 1877 intitulat “Netrebnicii care ne conduc“

Parcă marele poet ne e contemporan, iar cuvintele sale descriu actuala situație…
Fabrica de palavre a PNL funcționează, încă, după atâta vreme. Dâmbovițenii au ascultat, și poate unii au și crezut, palavrele mincinoase despre reabilitarea DN 71, redeschiderea combinatului, creșterea veniturilor și altele. În această săptămână, zeci de oameni au avut de zis „o vorbă” și au protestat în fața Instituției Prefectului Dâmbovița pentru că realitatea este departe de poleiala palavrelor.
Din păcate, nimic nou în politica liberală în cei mai mult de 100 de ani care s-au scurs de la vremurile creionate în presa vremii de Mihai Eminescu.”

 

Deputat Carmen Holban

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share