30/10/2020

Deta, un oraş timişean, dar cu origini germane ce nu trebuie scăpat din vedere

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș Îşi continuă seria de acțiuni menite să pună în lumină potențialul turismului de iarnă.

De această dată s-a luat în calcul zona vestică a judeţului, fiind vorba de obiceiurilor și obiectivelor turistice din Deta, acolo unde intră în circuitul turistic  rural o nouă locație de cazare, iar autoritățile locale au planuri pentru extinderea programului de iarnă a Ștrandului termal din oraș.

În acest scop jurnaliştii timişoreni au făcut o vizită la Casa Ferch (str. Victoriei nr.27-29), locație introdusă în circuitul turistic al zonei și unde are loc Târgul de Crăciun din localitate, cu diverse specialităţi ale locului.

De asemenea  cei care decid să viziteze aceste locuri nu se vor înşela deloc, deoarece aici vor întâlni oameni prietenoşi, care îi primesc cu braţele deschise, însuşi Casă Ferch , este una dintre aceste pensiuni, cu cazare şi masă, la preţuri foarte accesibile.

În oraş poate fi vizitat Muzeul Orăşenesc Deta, Parcul Natural Anton Kratzer,  ce se întinde pe o suprafaţă de 14,4 ha, şi cu o vechime de peste 400 ani. Ștrandul Tineretului, care este format din două bazine cu apă rece, în cadrul ștrandului este un magazin-mini bar și o tavernă , dar şi ştrandul acoperit cu apă termală  şi saună, iar în incinta acestuia sunt 10 căsuțe pentru cazarea turiștilor (20 de locuri) și un Hostel cu 4 camere, un loc de joacă pentru copii, foișoare și un magazin mini-bar.

Clubul BKL Residence din oraş, există un ştrand cu 2 bazine, unul pentru adulţi, şi celălalt pentru copii, dar şi un restaurant unde se poate servi o gama variată de mâncăruri.

La doar 14 km de Deta se află Mănăstirea Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș , iar la 23 km de oraş e o altă mănăstire, fiind vorba de Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci.

Localitatea mai dispune de un hotel, ce se află amplasat pe strada Victoriei, nr.1, fiind vorba de  Hotel Bellavista Hotelul are o ambianță elegantă și plăcută, oferind o gama completă de servicii hoteliere. Hotelul Bellavista dispune de 21 de camere, toate situate la nivelul I, în total 50 de locuri de cazare, în camere single, matrimoniale și apartamente, dotate după standarde internaționale.

Hotelul are un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri,ballroom, terasă și grădină de vară.

Oraşul mai dispune de o tavernă şi o pizzerie, ambele fiind a „lu Sale”.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share