Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Investiție vitală: Angiograf la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat că a fost semnat contractul de achiziție a aparatului angiograf de care aveau atât de multă nevoie dâmbovițenii cu anumite afecțiuni cardiovasculare, dar și medicii specialiști din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște.
Sute de dâmbovițeni sunt transferați anual către spitale din capitală în vederea efectuării unei coronarografii/angiografii coronariene, însă, în cel mai scurt timp, astfel de investigații se vor face la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Valoarea aparatului angiograf este de aproximativ 2.100.000 de EURO, TVA inclus.
”Pe această cale, vreau să le mulțumesc parlamentarilor PSD Dâmbovița – Titus Corlățean, Carmen Holban, Ionut Vulpescu, Radu Popa și Tachianu Marian. Din valoarea totală a achiziției, suma de 500.000 de EURO este asigurată ca urmare a unui amendament depus de către aceștia la fundamentarea bugetului de stat.
🤝Achiziția acestui aparat este deosebit de importantă pentru sănătatea dâmbovițenilor mai ales că, din păcate, incidența afecțiunilor cardiovasculare este în continuă creștere. Prin punerea în funcțiune a aparatului angiograf, pentru care avem medicul cardiolog supraspecializat, vom câștiga timp prețios: pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București, investigațiile urmând a fi realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviște.

🤝 Diagnosticele vor fi concludente, iar în urma acestora se va prescrie și cel mai bun tratament, astfel încât pacienții să se recupereze rapid și să revină la o viață normală, în condițiile evitării unor eforturi fizice intense.
✅ Angiograful va funcționa în noua clădire pe care o construim în curtea spitalului! Lucrările sunt aproape finalizate la extinderea și modernizarea secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Investiția, finanțată în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița, se ridică la 2.000.000 de euro.
✅ Astfel, valoarea totală investită de Consiliul Județean Dâmbovița în Secția de Cardiologie, achiziție aparat angiograf și lucrări de extindere și modernizare ale acesteia, se ridică la 𝟒.𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐄𝐔𝐑𝐎. 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐬𝐚̆, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦ 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜!”, a explicat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share