22/04/2021

Masă caldă pentru elevii din patru școli hunedorene

Guvernul României a aprobat zilele trecute un program -pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat din toată țara, program cunoscut sub titulatura de „Masa caldă”.

În județul Hunedoara, programul “Masa caldă” se va  desfășura  în patru școli. Este vorba despre Școala Gimnazială din comuna Sântămăria Orlea, Școala Gimnazială „Sfânta Varvara” Aninoasa, Școala Gimnazială „Dr. Aurel Vlad” Orăștie, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, conform listei publicată de Ministerul Educaței Naționale. În perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ în care acest  program se desfășoară,  vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA). Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este  mult mai mare.

În anii anteriori, acest program a funcționat în 50 de unități de învățământ din întreaga țară. “Decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi. Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă”, au informat oficialii Ministerului Educației Naționale .

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share