26/10/2020

Măsuri urgente în contextul actual, al infecțiilor cu COVID-19.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, astăzi, sub conducerea prefectului județului Timiș, doamna Liliana Oneț, fiind puse în discuție o serie de măsuri urgente în contextul actual, al infecțiilor cu COVID-19.

O primă problemă s-a referit la mărirea capăcității laboratorului de analize la la Spitalul Victor Babeș, dar și dotarea unui alt laborator la Spitalul Clinic Municipal, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică căută și alte laboratoare.

O altă temă abordată s-a referit la colectarea deșeurilor provenite din centrele de carantinare, fiind găsite două firme care se vor ocupa de aceată problemă Pro Air Clean și Ecolect. Acestea și-au oferit serviciile gratuit, pentru a veni în sprijinul autorităților.

A mai fost operaționalizat încă un număr de telefon al Direcției de Sănătate Publică în cadrul Centrului Județean de Coordonare, care funcționează la sediul ISU. Acest număr de telefon, împreună cu cele două ale ISU, sunt destinate persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share