Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primăria Târgoviște, bilanțul anului 2023 și proiecte pentru anul 2024

Astăzi, la Primăria municipiului Târgoviște, a avut loc ultima conferință de presă din anul 2023, susținută de primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city manager Gabriel Boriga și secretarul general al primăriei, Chiru Cătălin.

Au fost aduse în atenția publică cele mai importante realizări, cu precizarea că anul 2023 a fost unul bun, cu multe investiții finalizate, cu proiecte finanțate din fonduri nerambursabile. Astfel, târgoviștenii se bucură în prezent de modernizarea transportului public local, de infrastructura educațională și rutieră, de spații verzi nou create, peste 20 de km de străzi asfaltate, iar pentru anul 2024, continuă modernizarea și dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, restaurarea Șanțului Cetății, modernizarea Parcului Chindia, lărgirea la patru benzi a drumului către Priseaca, management al traficului cu semafoare inteligente și alte investiții care ”vor care vor transforma municipiul Târgoviște într-un oraș modern cu o infrastructură bună și cu servicii publice de calitate”.

Daniel Cristian Stan a transmis și un mesaj cu ocazia sărbătorilor care se apropie, cu mulțumiri pentru susținerea de care s-a bucurat în rândul târgoviștenilor, a colegilor din administrația locală, și cu speranța unui an nou mai bun pentru toți.

Declarații pe larg din conferința de presă:

  • Zona de mobilitate urbană și modernizare a transportului public local din Târgoviște, care spunem noi că a trecut la un alt nivel, lucrul acesta fiind evident și dacă ne raportăm la numărul de utilizatori care a crescut într-un an cu aproximativ 50%. Ceea ce reprezintă un indicator important despre utilitatea acestui serviciu și noi sperăm ca în perioada următoare, odată cu achiziționarea a încă 21 de autobuze electrice, a microbuzelor pe care le avem finanțate, să putem să discutăm de un sistem public de transport local de natură să răspundă celor mai exigente cerințe, nu numai în municipiul Târgoviște, dar și în zona urbană funcțională sau în zona periurbană. Aici realizându- se marele pas către un trafic mai puțin aglomerat, pentru că utilizarea autobuzului, în afara obiectivelor de scădere a poluării, are în vedere și această componentă, pe zona de reducere a cotelor de trafic rutier.
  • În afara acestui proiect, avem proiectele pentru unitățile de învățământ, străzile modernizate și reabilitate în 2023, peste 20 de km de străzi, finanțate prin fonduri nerambursabile, europene și programul național Anghel Saligny care este în curs de derulare în acest moment, dar mare parte din trama stradală avută în vedere a fost deja reabilitată. Mai avem undeva la 10-15% ca și intervenții pe acest proiect.
  • Spații verzi, parcuri noi, realizarea de parcări, cam toate proiectele pe care ni le-am propus sunt fie în etapa de finalizare, fie în derulare.
  • Infrastructura educațională. Pentru prima dată, la nivelul Municipiului Târgoviște, avem un proiect de dotări pe toate unitățile de învățământ din oraș, practic tot ceea ce s-a cerut, se oferă. Lucrul acesta nu cred că s-a întâmplat niciodată, este un proiect de peste 35 de milioane de lei numai pe dotări, mobilier, laboratoare, echipamente digitale, proiect finanțat prin PNRR. Suntem în faza de încheiere a contractelor de achiziție publică, în prima jumătate a anului viitor sperăm să putem să oferim toate echipamentele și dotările școlilor, grădinițelor, colegiilor, liceelor. Parcurgem cea mai importantă etapă de modernizare pentru unitățile de învățământ, în afara celor deja finalizate, Matei Basarab, Școala 8, lucrăm la Școala 6, urmează să intre în modernizare Voievodul Mircea, Ion Ghica, I. H. Rădulescu, Școala Vasile Cârlova cu cele două locații, Școala nr. 2, Școala nr. 9, Grădinițele nr. 11, 2, 14, care vor fi reabilitate fie pe programul operațional regional, fie pe programul de consolidare antiseismic, sau PNRR,
  • Cam acestea sunt reperele importante ale unui an administrativ bun și principala proiecție pe anul următor. La nivel de execuție a pilonului operațional regional nou, avem în vedere proiectele de restaurare a Șanțului Cetății, de modernizare a Parcului Chindia, lărgirea la patru benzi a drumului către Priseaca, DN 72 A cu sprijinul Consiliului Județean prin CNAIR, proiectele pe zona de management al traficului cu semafoare inteligente, și alte investiții care vor transforma municipiul Târgoviște într-un oraș modern cu o infrastructură bună și cu servicii publice de calitate.
  • Sper să avem un an cel puțin la fel de bun, în ciuda faptului că va fi foarte agitat din punct de vedere electoral, pentru că avem alegeri. Dar cred că am demonstrat până acum că știm care sunt problemele pe care le au târgoviștenii și am găsit soluții pentru cele mai multe dintre ele. Altele necesită un orizont de timp mai mare, având în vedere că trebuie să facem studii de fezabilitate. În linii mari, credem că reușim să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor pe care târgoviștenii le au față de noi. Există și câteva măsurători sociologice, pentru gradul de satisfacție al târgoviștenilor față de administrația publică locală, iar gradul de încredere este unul ridicat.

”Mulțumesc târgoviștenilor pentru relația avută cu administrația publică locală, de faptul că ne sesizează diferitele probleme care există în oraș, pentru susținerea de care ne-am bucurat pe parcursul anului. Mulțumesc colegilor din administrația publică locală, mulțumesc presei pentru faptul că ați prezentat în mod obiectiv activitățile primăriei. Vă urez tuturor sărbători fericite și un an mai bun! Să găsiți puterea de a vă bucura de acele lucruri care sunt importante în viață. În vâltoarea de zi cu zi, ne confruntăm cu multe probleme, dar puține sunt importante și contează cu adevărat. Să fim sănătoși, cei apropiați la fel, asta este un dar de la Dumnezeu de care trebuie să te bucuri”, a precizat Daniel Cristan Stan, primarul municipiului Târgoviște.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share