Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PRO ROMÂNIA are birou parlamentar în VALEA JIULUI

Partidul Pro România este reprezentat de deputatul Marica Sorin acum și  în VALEA JIULUI.

Locuitorii Văii Jiului pot să-și prezinte problemele cu  care se confruntă,  deputatului Sorin Marica,  care reprezintă PRO ROMÂNIA. Acesta a inaugurat săptămâna trecută cabinetul parlamentar, iar primul care i-a trecut pragul,  a fost liderul pensionarilor mineri, Ioan Hortopan, cel care,  i-a cerut în mod expresiv,  să se facă toate demersurile necesare ca pensionarii să-și păstreze drepturile legale câștigate încă din anul 1918. Deputatul a precizat că va lua legătura cu dna europarlamentar Corina Crețu pentru a se face lobby în noul Parlament European ca pensionarii mineri din Valea Jiului să beneficieze în continuare , de  gratuitate la energie electrică.

”Dreptul la facilitățile primite pentru munca în condiții extrem de grele de către mineri și pensionari mineri, respectiv subvenționarea unei cantități de energie electrică și, respectiv, termică pentru încălzirea locuinței au fost acordate, sub diverse forme, încă din 1924. După anul 2010, aceste drepturi au fost transformate în facilități conform Directivelor UE și au fost acordate minerilor ca ajutor de stat conform Deciziei 787/2010 a Comisiei Europene. Această decizie încetează însă odată cu prima zi a anului 2019. Din acest motiv, considerăm că, deși există ca bază legală acordarea acestor gratuități în continuare (HG 670/1990 coroborată cu art.47, alin. 1 din Constituție), considerăm că pentru rezolvarea definitivă, onestă și sustenabilă a acestei chestiuni, ar fi necesară emiterea unei noi Hotărâri de Guvern, prin care aceste gratuități să fie preluate de Ministerul Muncii de la Ministerul Energiei și să fie acordate celor 7655 de pensionari mineri în drept, direct pe cuponul de pensie” se arată în petiția  liderului  pensionarilor minieri.

” Am considerat că trebuie să fim mai aproape de oameni. Mă leagă foarte multe de VALEA JIULUI  și este totodată o promisiune pe care le-am făcu-o celor care ne-au votat și cărora le multumim  pentru decizia luată. PRO ROMÂNIA  crește frumos , oamenii au încredere în lideri. Vreau să le mulțumesc colegilor mei, președintelui Victor Ponta că a fost alături de noi în Valea Jiului” a ținut să ne  declare deputatul Sorin Marica.

Cabinetul parlamentar funcționează  vizavi de magazinul Jiului, la etajul I, camera 12, în clădirea unde funcționează mai multe sedii ale unor partide politice și ong-uri.

Cei care doresc să intre în contact cu parlamentarul hunedorean o pot face joia, când acesta se va deplasa în Valea Jiului, începând cu orele 11.00. Cetățenii pot să înainteze petiții și discuta cu deputatul hunedorean probleme specifice Văii Jiului sau individuale,  care pot fi rezolvate în măsura posibilităților și în conformitate cu prevederile legale.

Tot de la deputatul hunedorean, am aflat că la nivelul Camerei Deputaților a fost constituit grupul PRO EUROPA. Liderul grupului este fostul premier Victor Ponta, iar vicelideri sunt Mihai Tudose și Daniel Constantin. Iar secretarul grupului a fost desemnat Gabriela Podașcă. Din acest nou grup constituit fac parte 21 de parlamentari: Mircea Banias, Nicolae Bănicioiu, Corina Bogaciu, Sorin Cîmpeanu, Mircea Dobre, Eugen Durbacă, Mihaela Hunca, Sorin Marica, Emilia Meirosu, Ion Mocioalcă, Cătălin Nichifor, Adrian Paul, Octavian Petrică, Georgian Pop, Ion Spânu, Alin Văcaru,  Silvia Vlăducă.

PRO România este un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România – în potențialul său uman și natural.

PRO România își propune să fie un laborator politic în care oameni competenți construiesc și aplică proiecte concrete pentru DEZVOLTAREA țării. PRO România va susține master planuri generale în fiecare domeniu de activitate. PRO România vine cu un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, factură liberală în economie și progresistă în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale.

Fostul premier VICTOR PONTA  a declarat la Adevărul Live, că îşi va prelua mandatul de europarlamentar doar pentru a negocia grupul politic din PE în care să intre Pro România. El a mai spus că şi Mihai Tudose, aflat pe locul trei pe listă, ar avea mai degrabă treabă în România, decât la Bruxelles.  Întrebat dacă s-ar duce la socialişti, Ponta a spus că „în mod normal, da”. „Dar nu mă aşez la masă cu ţara lui Dragnea şi cu echipa lui Dragnea”, a spus Victor Ponta, care a reiterat faptul că nu se întoarce în PSD.

În campania pentru europarlamentare, socialiştii europeni au îngheţat relaţiile cu PSD, urmare a atacurilor la adresa independenţei Justiţiei. E greu însă de crezut să S&D va renunţa la cele opt mandate aduse de PSD – 9, în cazul Brexit. PRO România, partidul fondat de Victor Ponta, apare ca membru pe pagina Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), asociere care a atras deja oprobriul unor lideri socialiști, potrivit EurActiv.com.

„Pro România a primit o invitație oficială de la Udo Bullmann pentru a se alătura S&D (Grupul social-democraților din Parlamentul European – n.r.). Comisarul Corina Crețu și Mihai Tudose (fost premier al României – n.r.) sunt social-democrați și aparțin familiei S&D”, a spus Ponta pentru EurActiv.com.

„Singura noastră dezamăgire este lipsa de curaj a S&D în a lua o decizie privind îndepătarea PSD de valorile democratice și socialiste”, a adăugat fostul lider al PSD.

Dacă nu va lua locul PSD în familia socialiștilor, Pro România s-ar putea orienta către noul grup de centru pe care l-ar putea înființa partidul președintelui francez Emmanuel Macron, împreună cu unele formațiuni liberale. „Există deja contacte oficiale”, a declarat o sursă din Pro România pentru EurActiv.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share