06/03/2021

Roboți cu ultraviolete pentru curățenie și dezinfecție

Primăria Timişoara are în vedere cumpărarea de roboţi cu lumină ultravioletă ce vor fi folosiți la curățenia și dezinfecţia permanentă a mijloacelor de transport în comun, a grădiniţelor şi şcolilor.

Aici mai depinde și de prețul de achiziție, a spus primarul Robu, și în funcție de preț se vor cumpăra cât mai mulți, numai astfel se pune accent continuu pe sănătatea semenilor noștri.

„Primăria achiziţionează acum un robot de dezinfecţie, care este un ansamblu de lămpi ce asigură o foarte bună dezinfecţie cu ultraviolete. Este pregătită documentaţia tehnică pentru a achiziţiona astfel de aparate. Instalaţia are patru până la opt tuburi generatoare de lumină ultravioletă, durata de funcţionare eficientă a tuburilor bactericide este de 9.000 de ore şi permite dezinfecţia întregului spaţiu, prin rotire de 360 de grade. Există dispozitiv care permite oprire/pornirea de la distanţă şi are termen de garanţie de 36 de luni”, a spus primarul Nicolae Robu.

Robu a mai spus că folosirea unor astfel de roboți la curățenie și dezinfecție va fi mult mai eficient decât metodele clasice de până acum (mătura și mopul).

Roboții vor înlocuii cu timpul personalul auxiliar de la curățenie din instituții, spitale, școli, grădinițe sau primării.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share