Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Rolul tehnologiei în promovarea autonomiei și incluziunii”

   În cadrul Conferinței Europene a Serviciilor Sociale de anul acesta de la Malmö, Comisia Europeană a subliniat rolul eficient al tichetelor sociale în combaterea sărăciei.

   Rolul inovator al României în implementarea programelor sociale prin intermediul tichetelor pe suport electronic

Tehnologia a schimbat radical modul în care trăim, muncim și socializăm. Iar aceste schimbări vor fi din ce în ce mai prezente în viitor. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană a dat startul unei noi politici de abordare – Digital Decade – cu obiective ambițioase, cum ar fi disponibilitatea online a tuturor serviciilor publice cheie până în 2030. Tehnologia are puterea de a transforma furnizarea de servicii sociale și de a atinge un număr mult mai mare de oameni din mediie vulnerabile.

 

 

Oportunitățile lumii digitale de azi au reprezentat una dintre marile teme abordate anul acesta la cea de-a 31-a ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Sociale de la Malmö. Sub umbrela „Rolul tehnologiei în promovarea autonomiei și incluziunii”, s-a discutat despre modul în care progresele tehnologice pot contribui la îmbunătățirea furnizării serviciilor sociale, simplificând accesul și schimbul de informații, îmbunătățind coordonarea între servicii, încurajând intervenția timpurie, sprijinind luarea deciziilor și promovând autonomia și alegerea oamenilor.

 

 

Comisia Europeană a subliniat rolul eficient al tichetelor sociale în combaterea sărăciei în contextul implementării FEAD și a punctat încă o dată rolul inovator al României în implementarea programelor sociale prin intermediul tichetelor pe suport electronic. După ce, în 2020, s-a modificat legislația europeană pentru a permite utilizarea acestui instrument, România a devenit prima țară din Europa care a absorbit fonduriFEAD folosind tichetele sociale.

Carmen Creci, directorul general la Direcția Generală Implementare POAD din  cadrul Ministerului Investițiilor si Proiectelor Europene, prezentă la conferință, a subliniat ”impactul semnificativ generat de implementarea programelor sociale, precum Mese Calde, Sprijin Educational, Sprijin pentru România și Nou Născuți pentru susținerea categoriilor defavorizate din România”.

Conferința Europeană a Serviciilor Sociale este cel mai mare forum de politici și practică pentru serviciile sociale din Europa. Este evenimentul emblematic al Rețelei Sociale Europene, principala rețea de servicii sociale publice din Europa.

Organizațiile și vorbitorii principali din întreaga lume au oferit informații despre cele mai recente inovații în domeniul asistenței sociale.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share