Am asistat în ultimele săptămâni la evenimente dintre cele mai diverse, de la dispariţii miraculoase ale unor avioane până la bombardamentele din Orientul Apropiat. Lumea întregă a fost martora unor schimbări majore în imaginea vieţii cotidiene aşa cum o ştim. La fiecare ştire la care asistăm impasibil, de pe marginea confortului din propriile case, în cealaltă parte de lume, sau poate la doar câţiva paşi de noi, se duce o aprigă luptă cu viaţa.
În urma reportajelor de la faţa locului, dar mai ales cu ajutorul ştirilor pe care le-am căutat singuri, pe internet sau în presa scrisă, am constatat un lucru esenţial. Ceea ce pare evident pentru unii e de facto ceva total irelevant pentru alţii. Mă refer aici la ceea ce constatăm singuri şi considerăm adevărat – precum ştirile de ultimă oră, şi ceea ce este în fapt real. Acele breaking news pe care le-am urmărit pe posturile de televiziune locale sau din afară, prezintă o realitate din punct de vedere a celor mai importanţi factori de decizie mondiali. În termeni mai pe înţelesul tuturor : în complicata anchetă referitoare la prăbuşirea avionului MH 17 pe teritoriul Ucrainei din 17 iulie s-a vorbit despre statistica deceselor, modalităţi de soluţionare a problemei, cât şi o serie de teorii conspiraţionale (rachetele separatişţilor pro-ruşi, etc.), când de fapt toate se referă la un singur agent disruptiv – şi anume Rusia. Felul în care este percepută politica lui Putin în întreaga lumea nu mai este nici un secret pentru nimeni. Toate aceste ştiri au lăsat să transpară o nevoie acută de a controla Rusia şi de a-i diminua puterea în teritoriile în care influenţa de la Kremlin e covârşitoare.
De cealaltă parte avem SUA şi continua nevoie a imperialismului American de a se face simţit oriunde şi oricând pe glob, în regiuni care aparent nu au nici o legătură cu politica externă americană. Ne-am obişnuit să vedem America în culori pastelate, în sensul că orice se decide de la Washington e bine pentru întrega lume. Fals. Implicarea SUA în Orientul Apropiat şi Mijlociu sub pretextul apărării democraţiei şi a drepturilor omului este în fapt o politică inteligentă a unor grupuri cu rol decizional în SUA şi care nu fac altceva decât să întârească şi mai mult convingerile unor analişti care apreciază că imboldurile pacifiste americane nu sunt altceva decât mascarea unor alte interese mult mai sumbre (petrol, controlul unor regiuni slab-dezvoltate dar cu importanţă strategică deosebită, etc.).
SUA sunt în mare măsură “responsabile” pentru politica israeliană din regiune. Tot SUA sunt cele care protejează interesele Israelului, promovează importanţa unui stat israelian în zonă şi tot SUA sponsorizează puterea militară israeliană în conflictul împotriva palestinienilor din Fâşia Gaza. De ce? Istoria relaţiei SUA-Israel e foarte veche, însă primele contacte realmente importante datează din perioada imediat următoare încheierii celui de-al doilea război mondial. SUA au fost principalul sprjin şi pilon de rezistenţă al înfiinţării statului Israel aşa cum îl ştiam astăzi (1948 – înfiinţarea unui stat evreiesc independent). În urma acestui eveniment statele din regiune s-au revoltat şi au acuzat SUA pentru sprijinul susţinut acordat israelului de-alungul conflictului israeliano-palestinian. Toată logistica de război de care dispune azi Israelul a fost finanţată şi implementată de trimişi ai armatei americane. Atâta timp cât SUA vor susţine politicile Israelului în regiune – Israelul va ieşi învingător. Lipsa de umanitate a acestui conflict este greu de explicat de la Washington pentru că o mare parte a Congresului American este condusă şi influenţată de grupurile de lobby evreieşti, de aici şi dificultatea în luarea unei decizii finale cu privire la terminarea acestui conflict.
Principalele posturi de ştiri de peste ocean, precum CNN, NBC sau Fox News sunt împărţite între susţinători şi oponenţi ai politicii americane în Orientul Apropiat. Cei care sprijină acest tip de politică sunt cei care nu vor să vadă America aruncată de pe piedestalul de mare putere în regiune. Pe de altă parte sunt cei care se opun îndârjit acestei politici care este foarte costisitoare pentru bugetul American, şi care mai mult decât atât poate atrage furia statelor musulmane din regiune, state care se pot angaja în mişcări teroriste îndreptate împotriva SUA.
NBC într-un articol referitor la posibilele sancţiuni pe care Israelul le poate primi din partea Naţiunilor Unite precizează faptul că Directorul O.N.U. în Gaza condamnă atacul israelian asupra zonelor locuite de civili, cum a fost cazul recentului atac asupa unei şcoli din Gaza în care erau adăpostiţi civili, în mare parte copii şi femei. CNN a apreciat faptul că SUA a adresat un comunicat guvernului israelian somându-l să limiteze numărul atacurilor asupra civililor din Gaza, cerând totodată Israelului să facă public termenul şi condiţiile necesare pentru încetarea focului.
Toate aceste schimburi “diplomatice” de încurajări şi slabe ameninţări sunt superficiale şi nu duc la nici un rezultat real. Perioadele de încetare a focului în regiune au fost încălcate în mod repetat de chiar cei care le-au pus în aplicare. Acest conflict poate fi stopat numai printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al O.N.U. care să decidă încetarea focului şi stabilirea termenilor de încheiere a unei alte păci, care după cum bine ştim va dura până în momentul în care Israelul se va simţi din nou ameninţat de mişcări de rebeli palestiniene – moment în care se va recurge, din nou, la bombardamente.
Oana Stiff – Michigan USA
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
FESTIVALUL VEVERIȚELOR de la Buziaș EDIȚIA VIII
Cum tratam pe cai naturiste hipotiroidismul?
Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei din Munţii Orăştiei