31/10/2020

Se întorc vaporașele pe Bega

După ce au “lâncezit” în iarna asta prin curtea depoului de tramvaie din Dâmbovița, vaporașele se vor întoarce pe Bega, reluându-se astfel transportul public  fluvial.

Lansarea la apă se va face de Ziua Femeii, adică, duminică 8 martie.  Tot din 8 martie, se vor încărca și rastelurile de biciclete și trotinete de prin stațiile STPT, punându-se la dispoziția doritorilor cele 400 de biciclete și 100 de trotinete

Vaporaşele vor circula ca şi până acum, de luni până vineri în regim de transport public, iar sâmbăta şi duminica, pentru agrement. Vaporaşele au fost folosite peste aşteptările mele ca mijloc de transport public; de regulă le folosesc cei care parcurg distanţe mai mari. Anul trecut, au fost 75.601 călători care au folosit vaporaşele pentru agrement (de la pontonul Catedrală până la Uzina de apă şi retur, n.r.) şi 127.328 de călători le-au folosit în regim de transport public. Eu mă aşteptam să fie mai puţini în transportul public”, a spus primarul Nicolae Robu.

Atât vaporașele, cât și bicicletele și trotinetele au staționat în această iarnă în curtea Depoului Dâmbovița, suferind verificări și revizii tehnice. Dacă vaporașele au fost folosit de peste 200 000 de călători, timișoreni, și nu numai, bicicletele și trotinetele au fost folosite de 25 000 de timișoreni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share