18/06/2021

ZIUA SFINXULUI – SALVAMONT DAMBOVITA ( foto-video)

Există o singură zi din an, o zi sfântă, când soarele îşi coboară razele blânde, în trepte, peste Sfinxul ce străjuieşte mândru Bucegii, într-o piramidă magică… În ziua de 28 noiembrie a fiecărui an, pe Platoul Bucegi se întâlnesc oameni aleşi, veniţi din toate colţurile lumii.

Si in acest an Muntii Bucegi au fost asaltati de turisti, iar zapada asternuta in ultimele zile a facut ca unele trasee sa fie impracticabile. In acest sens, echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a intervenit pentru deschiderea potecilor si insotirea grupurilor de temerari care au dorit sa petreaca amiaza si seara pe Platoul Bucegilor, la Sfinx.

„Astazi, 28 Noiembrie 2015 cu ocazia Zilei Sfinxului echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a oferit asistenta pe traseul turistic Pestera – Babele unui numar de aproximativ 80 persoane ce doreau sa ajunga la Sfinxul de pe Platoul Bucegilor.
Zapada cazuta in ultimele zile a fost depusa intr-un strat consistent de 40 cm, atingand in anumite zone si 80 cm acolo unde era viscolita.
Pentru ascensiunea grupului au fost angrenati 5 salvatori montani din cadul echipei Salvamont Salvaspeo Dambovita ce au urcati  grupul in conditii de maxima siguranta, ajungand pe Platoul Babelor in jurul orei 15:30.
Momentul cultimant al zilei dedicate Sfinxului a fost la ora 16:45 dupa care grupul a fost coborat catre platoul Padina Pestera, insa lasarea intunericului ne-a obligat sa actionam cu maxima prudenta pentru a putea prevenii orice accidentare.
Grupul a ajuns inapoi insotit de echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita la ora 19:20″

MAI MULTE DESPRE ZIUA SFINXULUI

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share