04/12/2020

300 de milioane de doze de vaccin pentru combaterea epidemiei

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 11 noiembrie, un al patrulea contract cu companiile farmaceutice BioNTech și Pfizer, care prevede cumpărarea inițială a 200 de milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, în numele tuturor statelor membre ale UE, plus opțiunea de a solicita până la alte 100 de milioane de doze, care urmează să fie furnizate după ce un vaccin se dovedește sigur și eficient împotriva COVID-19.

comunicat ue

Contractul de astăzi cu alianța BioNTech-Pfizer se bazează pe portofoliul larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, inclusiv contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK și Janssen Pharmaceutica NV, precum și discuțiile exploratorii încheiate cu succes cu CureVac și Moderna.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, odată ce vaccinurile se dovedesc a fi sigure și eficiente.

„Ca urmare a anunțului promițător de luni din partea BioNTech și Pfizer cu privire la perspectivele vaccinului lor, sunt foarte bucuroasă să anunț acordul de astăzi cu societatea europeană BioNTech și Pfizer de a cumpăra 300 de milioane de doze de vaccin. Cu acest al patrulea contract, consolidăm un portofoliu de vaccinuri extrem de solid, majoritatea aflată în faza avansată a studiilor clinice. Odată autorizate, acestea vor fi distribuite rapid și ne vor aduce mai aproape de o soluție sustenabilă împotriva pandemiei ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share