Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5000 de euro pentru fiecare persoană traficată

Grup infracțional de trafic de migranți destructurat de BCCO TIMIȘOARA

Conform DIICOT, miercuri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat  16 percheziții domiciliare. Perchezițiile au avut loc pe raza județelor Timiș, Arad, Hunedoara și Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Procurorii DIICOT susțin că gruparea infracțională a desfășurat activități în scopul racolării, călăuzirii, transportării, transferării și adăpostirii migranților, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Serbia și Ungaria. Anchetatorii vorbesc de 15 transporturi.
”În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2020, grupul infracțional organizat a racolat migranți, respectiv cetățeni care doresc să părăsească țările de origine, pe care i-a transportat ilegal prin România către state din nord – vestul Europei”, informează DIICOT.

Potrivit sursei citate, membrii grupării care acționau pe teritoriul României fac parte dintr-o grupare infracțională internațională organizată pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, respectiv Siria – Irak – Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – state din spaţiul Schengen (Austria, Germania).

”Grupul infracțional a racolat migranți din țările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) și i-a trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei cu România. În România, migranții au fost preluați din apropierea graniței și transportați cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la granița cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind așteptați pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuți frontiera de stat în autocamioane”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Migranții erau preluați din apropierea frontierei cu Ungaria și transportați până în țările de destinație – Austria, Germania, etc.
Potrivit DIICOT, migranții sau familiile acestora, aflate deja în țări din vestul Europei, au plătit membrilor grupării sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro pentru fiecare persoană. Trei suspecți au fost prinși în flagrant, miercuri,  în timp ce transportau migranți pe raza județului Mehedinți.

14 persoane vor ajunge la DIICOT Timișoara pentru audieri.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share