”Apa mai scumpă decât gazele” – Semnal de alarmă tras de Aurelian Cotinescu: Locul 5 cea mai scumpă apă din România

Apa mai scumpă decât gazele, declară Cotinescu într-o întâlnire cu presa. Acesta atrage atenția asupra faptului că monopolul deținut de Compania de Apă duce la o lipsă de control al prețurilor, astfel încât acestea pică în spinarea consumatorului uneori mai grele decât celelalte utilități recunoscute ca apăsătoare, precum electricitatea și gazele.

Locul 5 cea mai scumpă apă din România?

Aurelian Cotinescu, secretar general PNL Dâmbovița si consilier local municipal la primăria Târgoviște, vine cu precizări referitoare la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, cu studii naționale, cifre oficiale și statistici.
Acesta trage un semnal de alarmă față de costul ridicat al facturilor la apă,
„suntem pe locul 5 în țară într-un clasament din primăvara acestui an, mai exact la 1 martie 2022. …Nu curge nici bere, nici apă minerală la robinet”, spune liderul liberal în conferința de presă din 16 decembrie 2022.

Cea mai ridicată creștere a prețurilor la utilități, din Uniunea Europeană 

“Această creştere este de departe cea mai ridicată din Uniunea Europeană. Media UE-27 pentru creşterea preţurilor la utilităţi a fost de la 89% din preţul de referinţă în 2010 până la 110% din preţul de referinţă în 2021”, potrivit ONG-ului german Friedrich-Ebert-Stiftung România.

“Creşterea preţurilor la utilităţi în România a depăşit cu mult rata inflaţiei generale, ceea ce înseamnă că românii plătesc mai mult pentru toate cheltuielile curente, însă creşterea de preţuri cea mai mare a fost înregistrată la facturile pentru utilităţile casnice”, susține ONG-ul sus-amintit.

Aurelian Cotinescu- declarații din conferința de presă

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share