24/10/2020

Atracțiile turistice irezistibile din pitoreasca regiune Voivodina

Aflată doar la o aruncătură de băț de Timișoara,Voivodina sârbească a venit pentru două zile în capital banatului să îşi prezinte oferta turistică foarte bogată atât pentru români, cât şi pentru alte naţionalităţi.

Prin astfel de evenimente se încearcă apropierea tot mai mult a celor două ţări Serbia şi România şi prin prezentarea ofertei turistice şi a frumuseţilor fiecărei ţări.

Numai în primele patru luni ale acestui an peste 20 000 români au trecut graniţele Serbiei, staţionând pe meleagurile sârbeşti peste 60 000 nopţi, la fel şi numărul sârbilor ce au păşit pe meleagurile timişene este în creştere de la o zi la alta.

“Cultură și valorile comune, turismul, bucătăria specifică, prietenia și ospitalitatea ne apropie tot mai mult și ne  fac să ne simțim ca acasă”, a spus  consului general al Serbiei, la Timișoara, Vladan Tadic.

Prezentarea ofertei turistice a avut loc la restaurantul Lloyd din Timişoara, la  care au participat Natașa Pavlovic, directorul Organizației Turistice Vojvoidina, Vladan Tadic, consul general, și Iavor Radovancovici.

Vojvodina pentru timişoreni este una din destinațiile de success, unde te simţi mai bine uneori ca acasă, deoarece găseşti adevăratul turism tradiţional, cu specialităţi sârbeşti de mâncăruri şi băuturi.

Turismul arhaic tradiţional îi aşteaptă pe turişti pe dealurile sau pe câmpiile sârbeşti la un vin băut la unul din “sălaşurile” cu băuturi şi mâncăruri tradiţionale, o brânză pregătită aparte de o alta, sau o plăcintă cu bostan, gastronomie sârbească şi ospitalitate de excepţie.

Nu pot fi uitate nici cetăţile, bisericile, catedralelr, sinagogile, muzeele, plimbările cu barca, pescuitul, sporturile nautice, totul în aşteptarea turiştilor şi în special a românilor, cu preţuri de cazare acceptabile ce pornesc de la 10 euro de persoană, pe noapte.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share