Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Autorii crimelor de război vor fi trași la răspundere!!!! Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Trupele rusești au fost împinse înapoi de ucraineni. Și asta au lăsat în urma lor:
– Case din care au furat tot, au distrus tot, și au defecat și mânjit pereții cu propriul rahat.
– Cai arși de vii în grajduri. Zeci de vaci într-o fermă, mitraliate.
– Și după – oroarea absolută. Gropi comune cu sute de cadavre. Bărbați, civili, împușcați cu mâinile legate la spate în fața caselor lor. Zeci de cadavre de civili lăsate în strada. Oameni, inclusiv copii, torturați și dezmembrați. Femei dezbrăcate, violate, împușcate și după arse și lăsate în stradă.
Rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în timp ce se retrăgeau din Bucha, spune jurnalistul ucrainean Dmytro Komarov, potrivit Obozrevatel. Primarul orașului Bucha a spus că au murit bărbați, inclusiv un băiat de 14 ani, dar și femei de toate vârstele, potrivit AFP.
https://youtu.be/0zRtcIA187k
”Sunt îngrozită de relatările despre ororile incalificabile, din zonele din care Rusia se retrage. Este nevoie urgentă de o anchetă independentă. Autorii crimelor de război vor fi trași la răspundere”, a declarat astăzi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce, în spațiul public au apărut primele imagini cu atrocitățile făcute de trupele rusești.
https://youtu.be/o9eh5LlSD64
Secretarul de stat Antony Blinken, într-o intervenție la CNN, a comentat despre imaginile prezentate în spațiul public calificându-le” prea brutale, nu poți să vezi aceste imagini.  Aceasta este realitatea a ceea ce se întâmplă în fiecare zi, atâta timp cât brutalitatea Rusiei împotriva Ucrainei continuă”. Dmytro Kuleba a spus în comentariile postate de Ministerul Afacerilor Externe: „Încă ne adunăm și căutăm cadavre, dar numărul a ajuns deja la sute.  Cadavrele zac pe străzi. Au ucis civili în timp ce stăteau acolo și când părăseau aceste sate și orașe”. El a cerut grupului G7  să impună noi sancțiuni „devastatoare” Rusiei. ”Am găsit gropi comune.  Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a declarat purtătorul de cuvânt, al președintelui ucrainian. Masacrul de la Bucha a fost intenționat. Rușii își propun să elimine cât mai mulți ucraineni. Trebuie să-i oprim și să-i dăm afară. Cer noi sancțiuni devastatoare G7 ACUM: Embargo de petrol, gaze, cărbune! Închideți toate porturile navelor și mărfurilor rusești Deconectați toate băncile rusești de la SWIFT!!!
Crimele asupra civililor imputate armatei ruse la Bucha, în apropiere de Kiev, sunt “oribile”, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a denunţat “o brutalitate fără precedent în Europa în ultimele decenii”, relatează AFP. “Este absolut inacceptabil ca civilii să fie luaţi drept ţinte şi ucişi. Acest lucru scoate în evidenţă importanţa de a pune capăt războiului”, a spus el la postul american de televiziune CNN. Întrebat despre plecarea trupelor ruse din regiunea Kiev, despre care forţele ucrainene au spus că au recucerit-o, el s-a arătat prudent. “Nu trebuie să fim foarte optimişti, deoarece, ne temem de o potenţială înmulţire a atacurilor, în special în sud şi în est”, a conchis liderul alianței NATO.

De la ora 4:00 pe 24 februarie 2022, când a început atacul armat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, până la 24:00 miezul nopții din 2 aprilie 2022 (ora locală), Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 3.455 de victime civile în țara: 1.417 morți și 2.038 răniți. Aceasta a inclus:

un total de 1.417 uciși (293 bărbați, 201 femei, 22 fete și 40 băieți, precum și 59 copii și 802 adulți al căror sex nu este încă cunoscut)
un total de 2.038 de răniți (241 de bărbați, 187 de femei, 41 de fete și 38 de băieți, precum și 92 de copii și 1.439 de adulți al căror sex nu este încă cunoscut)
În regiunile Donețk și Lugansk: 1.504 victime (468 morți și 1.036 răniți)
Pe teritoriul controlat de guvern: 1.185 de victime (401 de morți și 784 de răniți)
Pe teritoriul controlat de autoproclamatele „republici”: 319 victime (67 morți și 252 răniți)
În alte regiuni ale Ucrainei (orașul Kiev și regiunile Cerkași, Cernihiv, Harkiv, Herson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumi, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk și Jytomyr), care se aflau sub controlul guvernului când au avut loc victime: 1.951 de victime (949 de morți). și 1.002 răniți)
Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de folosirea armelor explozive cu o zonă largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de lansare cu rachete multiple, precum și rachete și lovituri aeriene. OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea informațiilor din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost amânată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării. Aceasta se referă, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkiv), Popasna (regiunea Lugansk) și Irpin (regiunea Kiev), unde există acuzații de numeroase victime civile. Aceste cifre sunt în continuare coroborate și nu sunt incluse în statisticile de mai sus. OHCHR ia act de raportul Procuraturii Generale a Ucrainei, conform căruia la 8 a.m. 3 aprilie (ora locală), 158 de copii au fost uciși și cel puțin 258 au fost răniți. O creștere a cifrelor din această actualizare în comparație cu actualizarea anterioară (începând cu ora 24:00 miezul nopții la 1 aprilie 2022 (ora locală) nu ar trebui să fie atribuită victimelor civile care au avut loc doar pe 2 aprilie, deoarece în timpul zilei OHCHR a coroborat și victimele care au avut loc în zilele anterioare. În mod similar, nu toate victimele civile raportate la 2 aprilie au fost incluse în cifrele de mai sus. Unele dintre ele sunt încă în așteptarea coroborării și, dacă vor fi confirmate, vor fi raportate în actualizările viitoare.

Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina

Din 2014, OHCHR documentează victimele civile în Ucraina. Rapoartele se bazează pe informații pe care Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina (HRMMU) le-a colectat prin interviuri cu victimele și rudele acestora; martori; analiza materialului de coroborare partajat confidențial cu HRMMU; înregistrări oficiale; documente open-source, materiale foto și video; înregistrări și rapoarte criminalistice; materiale de cercetare penală; acte judiciare; rapoarte ale organizațiilor neguvernamentale internaționale și naționale; rapoarte publice ale organelor de drept și ale actorilor militari; date de la unitățile medicale și autoritățile locale. Toate sursele și informațiile sunt evaluate pentru relevanța și credibilitatea lor și verificate încrucișat cu alte informații. În unele cazuri, coroborarea poate dura timp. Acest lucru poate însemna că concluziile privind victimele civile pot fi revizuite pe măsură ce mai multe informații devin disponibile și cifrele se pot schimba pe măsură ce noi informații apar peste timp. Din 24 februarie 2022, în contextul acțiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, HRMMU nu a putut vizita locurile incidentelor și intervieva victimele și martorii acolo. Toate celelalte surse de informații au fost utilizate pe scară largă, inclusiv persoanele de contact și partenerii HRMMU în locurile în care au avut loc victime civile. Statisticile prezentate în actualizarea actuală se bazează pe înregistrările individuale ale victimelor civile în care a fost îndeplinit standardul de probă „motive rezonabile de a crede”, și anume în cazul în care, pe baza unui corp de informații verificate, un observator obișnuit prudent ar avea motive rezonabile să creadă că accidentul a avut loc așa cum este descris.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share