24/10/2020

Câștigătorii Festivalului Crizantema de Aur, Târgoviște 2015

1

Dupa trei zile de duel artistic, sâmbătă seara, Festivalul Crizantema de Aur și-a anunțat și premiat căștigătorii ediției cu numarul 48. Majoritatea celor ce au participat la acest festival ca si concurenti au studii muzicale de canto clasic, estrada sau jazz, provin din familii de muzicanți și fiecare deține un portofoliu de premii adunate în timp prin participarea la concursuri de romanțe, de folclor sau olimpiade corale. Ii felicităm si noi pentru prestația artistică, pentru munca depusă de a ajunge pe locul celor mai buni, dar și pentru că au făcut cinste acestui festival si orașului Târgoviște care timp de trei zile a fost capitala romanței.

Prin urmare, fericiții câștigători, în ordinea decernării premiilor, sunt:

Cristina Mihaela Dan din Dobra, Dâmbovița- premiul special acordat de soprana Daniela Vlădescu și premiul Primariei Municipiului Târgoviște înmânat de primarul interimar, Cristian Stan.

cristina mihaela

cristina

Cristina Mihaela Dan s-a născut în Târgoviște și a studiat muzica la Liceul de Arte ”Bălasa Doamna si la Univeristatea de Muzică din București. În prezent este masterandă a Univeristății Valahia din Târgoviște. În anul 2004 a primit Premiul al III-lea la Festivalul de Romanțe din Chișinău ” Crizantema de Argint” iar în anul 2013 marea soprană Felicia Filip i-a acordat Premiul Special ”Voce cu parfum de romanță”. Pasiontă de romanță, s-a hotărât să participe din nou la Festivalul-concurs de Romanțe ”Crizantema de Aur” unde iată anul acesta a câstigat două premii.

Adrian Ioachim Stanilă din Brașov- premiul special oferit de Consiliul Județean Dâmbovița, înmânat de președintele Adrian Țuțuianu.

stanila

stanila1

Adrian Ioachim Stănilă este năcut la Sibiu, domiciliul actual fiind in Brașov. În prezent este student al Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu. A Studiat Canto clasic cu regretatul profesor Iulian Băiașu. A colaborat cu numeroase coruri din țară participând la concursuri de folclor unde a obținut diferite premii.

Premiul III- Ilie Constandache, Darabani, Botoșani a fost înmânat de Adriana Florentina Mihai, realizator de emisiuni la Radio România.

ilie

Ilie Constandache provine dintr-o familie de muzicanți din localitatea Darabani, județul Botoșani. Cântă de la vârsta de șapte ani, este amator-autodidact, iar romanța este pentru el ”balsam pentru suflet”. Privește participarea la un festival- concurs ca fiind o experiență inedită, care îl poate îmbogăți sufletește.

Premiul II- Ionuț Boancheș din Constanța a fost înmânat de Matilda Pascal Cojocărița.

ionut boanches

Ionuț Boancheș are 24 de ani, absolvent al Facultății de Teologie Pastorală- Universitatea Ovidius Constanța, iar în prezent, student al Facultății de Interpretare Muzicală, secția Canto în cadrul Universității Naționale de Muzică, București. Este membru al Coralei Bărbătești ”Armonia” din Constanța, dublu medaliată cu aur la Olimpiada Corală Mondială în 2012 în Cincinnati, Ohio- SUA. Anul acesta, Corala a câștigat Medalia de Aur la Grand Prix of Nations din Magdeburg, Germania.

Premiul I- Andrei Ștefăneț din Chișinău- înmânat de Florentina Satmari, realizator programe tv.

stefanet

Andrei Ștefăneț este născut în orasul Bălți, Republica Moldova. Face studii la Școala de Muzică din localitate după care urmează și Colegiul muzical. În 2004 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea- Canto estrada si jazz. Deținător al mai multor premii la concursuri naționale și internaționale, inclusiv Premiul  I la Concursul de Romanțe ” Crizantema de Argint”, ediția a XX-a.

Marele Premiu si Trofeul Crizantema de Aur- Rodica Pop Seling, Zalău, premiu înmânat de catre președintele juriului Voicu Enăchescu.

enachescu

rodica seling

Rodica Pop Seling este licențiată în Arte și predă canto in cadrul Liceului de Arte ”Ioan Sima” din Zalău. Activează în cadrul ansamblului artistic profesionist ”Porolissum” în calitate de solist vocal. A imprimat un CD ce conține folclor din zona Sălajului. Pentru că iubește romanța, participă frecvent la festivalurile-concurs, situându-se pe primele locuri-  ”Te-aștept pe același drum”, Zlatna (județul Alba), 2014- Trofeul Festivalului; ”Poveste de toamnă” Baia Mare (județul Maramureș) 2014- Trofeul Festivalului; ”Roze pe Bega” Timișoara, 2015, Premiul I.

Vă multumesc că ne-ați primit cu dragoste aici ca de fiecare dată, unde cântecul de suflet se simte la el acasă. Îi felicit pe toți interpreții care iubesc romanța. Cred că toți trebuie să se simtă învingători și nu neîdreptățiți. Un concurs este doar o etapă. Dacă iubești cu adevărat ceea ce ți-ai ales, înseamnă că trebuie să continui. (Florentina Satmari)

satmari

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share