28/10/2020

Festival local de muzică online a devenit festival național

În perioada 23 aprilie – 20 mai 2020, a avut loc Festivalul Primăverii – Muzica Pasiunea Mea o manifestare deschisă tuturor iubitorilor de muzică și artă cu vârste începând de la 5 ani. Conceptul festivalului aparţine Asociației Generația Muzicii din Șag, județul Timiș având ca scop depistarea, educarea, selecţionarea şi promovarea tinerelor talente, formarea unei elite artistico-muzicale.

La festival au participat 155 de concurenți din toată țara cu vârste cuprinse între 5 și 32 ani, fiind trimise 167 de video-clipuri, talentul dovedit de participanți fiind la cele mai inalte cote. Secțiunile din cadrul festivalului au fost : Muzică Ușoară, Doină, Etno, Folclor, Muzică Patriotică, Muzică Religioasă, Muzică Clasică , Muzică Instrumentală și Dans sau Balet.

Mulți dintre participanți au reprezentat școli de muzică cunoscute la nivel national, dintre care menționăm : LiveMuseArt Academy, Incubatorul de Arte, Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”, Căsuța Minunilor, Centrul de Cultură Miercurea Ciuc , Palatul Copiilor din Oradea, Casa de cultură Moldova Nouă , toți participanții fiind premiați cu trofee inscripționate cu “Muzica Pasiunea Mea” și diplome care se vor trimite prin poștă .

Premierea din cadrul Festivalului Primăverii “Muzica Pasiunea Mea” a avut loc săptămâna aceasta, festival organizat de Generația Muzicii în colaborare cu GAL Timișul de Centru , desfășurat online pe pagina de facebook https://www.facebook.com/groups/297788314548344/?ref=share , din cauza pandemiei .

„Ne bucurăm că am putut susține, alături de organizatori, desfășurarea Festivalului Primăverii  în această perioadă dificilă și pot să spun că este un festival local care a luat turnura unui festival național, felicitând pe această cale Asociația Generația Muzicii, asociație parteneră a Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru, pentru  sprijinul acordat tinerelor talente”, a declarat Alexandru Iovescu  – Președintele Asociației Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru .

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share