Primarul ales al Devei condamnat la şase ani cu executare

Mircia Muntean, primarul ales al municipiului Deva, candidat din funcţia de deputat, fost primar al Devei, în urmă cu patru ani timp de patru mandate, şi plimbăreţ prin mai toate partidele după ce a primit un şut în fund din PNL şi aciuat la PSRO, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, sentinţa nefiind însă definitivă, acesta putând face apel la aceeaşi instanţă.
Instanţa a mai decis ca, la rămânerea definitivă a pedepsei, Mircia Muntean să nu mai aibă dreptul de a fi ales în funcţii publice sau autorităţi publice.
Mircia Muntean a mai fost condamnat în 2013 într-un alt dosar la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, dar instanţa a revocat suspendarea executării şi a contopit cele două pedepse, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă principală de 6 ani închisoare.
Mircia Muntean a mai fost condamnat, în septembrie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.
Mircia Muntean era acuzat că a efectuat o tranzacţie ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susţineau că se afla în proprietatea publică a statului şi nu putea face obiectul unei dispoziţii a primarului.
Parchetul mai arăta că, prin înstrăinarea terenului, Mircia Muntean a comis un abuz în serviciu în dauna intereselor publice, iar statul a fost prejudiciat cu 360.000 de dolari.

 

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share