Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PRO EUROPA – legi și colegi noi

Deputații PSD Mihai Mohaci și Mihai Valentin Popa au anunțat ieri,  în plenul Camerei Deputaților că trec la Pro Romania. Cei doi au mai plecat o dată de la PSD – la PRO EUROPA  ROMÂNIA  la șfârșitul anului trecut, însă,  după o săptămână  au revenit în PSD.
Miercuri, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat în plen,  că cei doi deputați PSD vor activa în grupul parlamentar Pro Europa.De asemenea, deputatul neafiliat Ioan Andrei Alexandru,  fost PSD-ist  va activa în PNL. „Domnul deputat neafiliat Alexandru Ioan Andrei a comunicat că va activa în cadrul grupului PNL. Mihai Mohaci își încetează activitatea din cadrul grupului parlamentar PSD și va activa în cadrul grupului Pro Europa. Mihai Valentin Popa își încetează activitatea din grupul parlamentar PSD și va activa în cadrul grupului Pro Europa începând cu data de 4 septembrie 2019, conform solicitării dânsului”, a spus președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

    

Parlamentarii Grupului PRO Europa au depus propunerea legislativă Privind organizarea şi desfăşurarea votului electronic. Pentru prima dată în istorie, utilizând tehnologii revoluţionare, există un sistem de vot în care nu contează cine numără voturile. Urna digitală în care intră voturile este publică şi orice cetăţean poate să numere voturile şi să confirme independent rezultatul alegerilor. Fiecare buletin electronic de vot este anonim, astfel încât nimeni nu poate spune cui aparţine un anumit vot.

 

“Pentru prima dată în istoria democraţiei la nivel global, votul poate fi atât trasabil, cât şi anonim. Este trasabil deoarece fiecare alegător poate să îşi vadă propriul vot în urna digitală şi să aibă garanţia faptului că votul său este exprimat şi numărat corect. Este anonim deoarece nimeni, nicio instituţie şi niciun alegător nu poate spune cui aparţin voturile din urna digitală (altele decât propriul vot)”, a declarat Augustin JIANU, iniţiatorul acestui proiect însuşit de către parlamentarii grupului PRO Europa. Orice încercare de fraudare ar fi rapid sesizată şi votul online poate fi suspendat până la remedierea vulnerabilităţi, iar cetăţenii îşi pot exprima votul în varianta tradiţională pe hârtie, dacă eliminarea vulnerabilităţi nu se întâmplă în timp util. Spre deosebire de alte variante de vot online, varianta propusă se bazează pe o tehnologie descentralizată, astfel încât, nici măcar instituţia care gestionează sistemul să nu poată modifica rezultatele. Siguranţa acestui sistem de vot este garantată de matematică şi criptografie, nu de instituţii prăfuite şi generali cu 4 stele. Este acel sistem de vot care nu ne cere să credem pe nimeni pe cuvânt, pentru că putem verifica noi înşine corectitudinea votului. ”Ineficienţa organizării fizice a procesului electoral conduce la scăderea participării la vot şi la subminarea încrederii în procesul electoral. Democraţia noastră depinde de rezolvarea acestor vulnerabilităţi. Cu cât alegătorii eligibili participă mai mult la alegeri şi cu cât procesul este mai transparent şi mai durabil, cu atât rezultatul este mai legitim. Sperăm ca proiectul să intre în dezbatere cât mai curând şi să fie votat favorabil de ambele camera ale Parlamentului, ” se arată în comunicatul de presă al grupului PRO EUROPA.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share