Stațiunea Straja luată cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Stațiunea Straja luată cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă

Investițiile derulate în stațiunea montană hunedoreană din Valea Jiului,  Straja,  clasează domeniul schiabil pe primul loc în România,  în ceea ce privește infrastructura oferită și dedicată pasionaților de sporturi de iarnă.
Investițiile publice realizate de administrația locală din municipiul Lupeni,  dar și cele private,  au avut  un efect pozitiv asupra turismului de iarnă din stațiune. Colaborarea administrație-investitori privați este și un exemplu de bune-practiciși pentru alte zone ale țării.

Straja a fost luată cu asalt de turiștii veniți din colțurile țării, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, iar prețurile au fost acceptabile pentru serviciile oferite aici.  De Crăciun gradul de ocupare a fost de 90%.

Se schiază  pe trei pârtii de schi, iar Emil Părău, principalul investitor privat din Straja, a declarat  sunt pregătite și  o serie de  surprize pentru turiști.
“Am reușit să deschidem trei pârtii, pentru că, în ultimele zile a mai si nins, și cu zăpada artificială pe care am fãcut-o se poate schia pe pârtia Constantinescu, pe Platoul Soarelui, la Canal și Mutu. Telescaunele funcționeazã toate și  aceștia nu știau că se  poate schia pe așa multe pârtii. Dar, sperăm că de acum înainte vor fi tot mai mulți turiști.”

Iar surprizele nu s-au lăsat așteptate. Turiștii au văzut tradițiile  și obiceurile de Crăciun care au loc în Valea Jiului. Iar iubitorii sporturilor extreme se pot plimba cu balonul cu aer cald, în urma unei programări prealabile.

Turiștii se pot întâlni și cu mascota stațiunii, ursul Baloo, care are venerabila vârstă de 20 de ani.

Potrivit  investitorului  Emil Părău, stațiunea Straja este singura stațiune de schi din România care dispune de  cele mai multe instalații de transport pe cablu.
“În plin sezon se schiazã pe 27 de  kilometri de pârtie ceea ce probabil este unic în România. Raportat la instalații avem patru telescaune, șase teleschiuri și o telegondolă. Nu foarte multe stațiuni montane din România pot spune că dispun de  atâtea instalații pe cablu”, a conchis investitorul.
Stațiunea Straja  beneficiază de  aproximativ 27 km de domeniu  schiabil. Cele  11 instalații de transport pe cablu completează turiștilor accesul  mult mai ușor la toate pârtiile din stațiune.

Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu. Cinci dintre  acestea beneficiază și de instalație de nocturnă,  fiind posibilă utilizarea pârtiilor pănă  târziu, în noapte.

Acestea întreținute cu ajutorul ratraku-rilor de zăpadă.

Iar de curând,  Consiliul local Lupeni a aprobat un nou regulament de utilizare a pârtiilor, care conferă celor ce asigură ordinea și siguranța în stațiune, posiblitatea de a sancționa  și mai dur, pe cei care le  încalcă.

Amenzile sunt destul de usturătoare, dar totul a fost făcut pentru siguranța turiștilor.

”Dacă sezonul trecut aveam o medie de 3000 de turiști în weekend, odată cu investițiile făcute, credem că adresabilitatea stațiunii va crește. Și la Straja se schiază pe un munte întreg. De accea fac incă de pe acum invitația iubitorilor sporturilor de iarnă sa ne viziteze, mai ales că, din această iarnă, CFR –ul va introduce o rută directă Petroșani- București. Așa că, iubitorii sporturilor de iarnă pot ajunge mult mai ușor la noi. Și suntem mândri de ceea ce avem și investițiile vor continua. Să sperăm că și amplu proiect care vizează  realizarea joncțiunii cu Pasul Vâlcan va continua. Așteptăm doar sprijinul factorilor decizionali”, a ținut să declare și  primarul Lucian Resmeriță.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share