Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Straja este un colț de Rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Sfântul Nicolae le-a adus bucurie iubitorii sporturilor de iarnă, pentru că a dat startul sezonului 2021- 2022 în stațiunea hunedoreană Straja. Administratorii domeniului  schiabil au pornit și tunurile de zăpadă, a și nins,ceea ce a făcut ca primii temerari să încerce deja pârtiile. Și când ninge ca în povești, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile, parcă miroase mai bine a sărbători, a distracție și voie bună. Cel care a fost părtaș la deschiderea noului sezon al sporturilor de iarnă, a fost cunoscutul om de televiziune și coleg, Andi Moisescu, un împătimit al  snowboardingului.

” Pentru mine, înainte de orice, înseamnă libertate. În același timp înseamnă și un stil de viață care se vede în tot, în nivelul de civilizație, în deschiderea oamenilor, în faptul că sunt apropiați unii de ceilalți. Domeniul schiabil de la Straja ar putea să devină de 10 ori mai mare de cât este acum. Atât de mare este potențialul”, a spus Andi.

Și cei mai mulți care au încercat pârtiile deschise în weekendul trecut,  au fost snowboarderii. Investițiile realizate de Primăria Municipiului Lupeni și cei privați  în stațiune și-au arătat și de această dată eficiența. Cu ajutorul lacului de acumulare și a tunurilor de zăpadă s-a făcut zăpadă artificială pentru iubitorii de schi. Cei care administrează domeniul schiabil din Straja își doresc să fie primii din țară care își invită turiștii și iubitorii sporturilor de  iarnă să vină și să descopere noile surprize care au fost pregătite în această perioadă. Pentru buna funcționare a domeniului schiabil au mai fost achiziționate încă cinci tunuri de zăpadă, plus o rachetă de făcut zăpadă, toate urmând să funcționeze la capacitate maximă. Încă un ratrac nou va fi văzut pe pârtii.  Una dintre surprizele noului sezon  o reprezintă amenajarea unei pârtii de sanie, prima din domeniul Straja, care va coborî prin pădure și avea circa un kilometru lungime. Și în locul teleschiului principal de pe Pârtia Platoul Soarelui Straja a fost  montat un telescaun cu două  locuri, care are ca scop îmbunătățirea transportului, astfel încât,  timpul de așteptare la urcare să fie cât mai mic. În zona de la Agrement a fost inaugurată o parcare cu peste 250 de locuri, destinată turiștilor care vor ajunge la Straja în noul sezon.

Investițiile realizate de Primăria Municipiului Lupeni în stațiune și-au arătat și de această dată eficiența. Cu ajutorul lacului de acumulare si a tunurilor de zăpadă s-a făcut zapadă artificială pentru iubitorii de schi. Stațiunea Straja așteaptă acum pe toți iubitorii sporturilor de iarnă ! Felicitări tuturor pentru implicare: Comexim R SRL Lupeni, Domeniului Schiabil Straja, echipei Salvamont Lupeni, iubitorilor de schi, tuturor investitorilor din Straja, Asociației Pro Straja, ISU si Jandarmeriei, tuturor celor care își desfăsoară activitatea aici si celor care își petrec timpul liber aici! Felicitări și mulțumiri tuturor celor care în permanență indiferent de sezon dau viață stațiunii! Ne vom uni și în acest sezon forțele, vom colabora și împreună vom face tot posibilul să fie un sezon bun si frumos! Doamne ajută!”,a ținut să transmită primarul Lucian Resmeriță.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km vor fi acoperiţi cu zăpadă artificială din acest sezon (2012-2013). Cele 10 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune. Noutăţi absolute: înlocuirea telescaunului cu o telegondolă modernă şi construcţia noului telescaun de pe Vf. Straja. Astfel, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, care pleacă din Vf. Straja (1868m) şi ajunge la staţia de îmbarcare a telegondolei (750m), având o lungime de 8,1 km.

În staţiunea turistică Straja există un detaşament de Jandarmerie Montană şi un serviciu public Salvamont ce asigură atât ordinea şi disciplina în staţiune, cât şi protecţia şi acordarea primului ajutor în caz de accidente.

”Am spus-o mereu, turismul este și trebuie să devină motorul de dezvoltare socio – economică a ITI  Valea Jiului. Împreună cu toți partenerii noștri vom face în continuare investițiile  și tot ceea ce este necesar,  pentru a aduce Stațiunea Straja acolo unde îi este locul: printre cele mai bune stațiuni de munte din România, inclusiv prin continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, spre Vulcan.  Iar stațiunea  Straja este una în care,  raportul de calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este  unul acceptabil pentru toate buzunarele”, a spus și Emil Părău, principalul dezvoltator al stațiunii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share