Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Asistăm de aproape un an la o hărțuire a profesorilor dusă la paroxism

Văd de ani buni cum se abate asupra profesorilor un val de ură pe care oricât încerc, nu o înțeleg. Este o ură lansată și întreținută cu mare grijă. Profesorii sunt ațâțați împotriva părinților, părinții împotriva profesorilor, iar elevii împotriva tuturor. Sunt scoase cu grijă la iveală fapte și evenimente care alimentează îndoielile și neîncrederea: câte un profesor care cedează presiunii, profesori care se complac într-o lâncezeală și indolență care își au rădăcinile în ani de umilință sau în lipsa de profesionalism.

De unde vine ura împotriva profesorilor?

Sunt părinți care atacă orbește, fără discernământ și echilibru tocmai pe aceia cărora le încredințează copiii spre educare și supraveghere.

Ura, se pare, că a devenit un mod de viață în România. Și, ca să fie tacâmul complet, totul este învăluit într-un limbaj colorat.

Eu vin dintr-o comunitate în care această ură nu a ajuns la cotele pe care le-am întâlnit în mediul online. Facebook a devenit scena unor confruntări care depășesc puterea mea de înțelegere. Simple comentarii pot face din autorii lor ținte ale unor atacuri, uneori josnice. Nu este combătut comentariul cu argumente logice, ci se pornesc atacuri la persoană, de neînțeles pentru un om normal. De regulă, cei atacați sunt profesorii. Și mi-am dat seama și de ce. Pentru că din decență aceștia preferă să se retragă din aceste confruntări. Ca în vechea vorba românească, cel mai deștept cedează.

Este timpul ca atacurile la persoană să fie sancționate. Și nu cu replici, fie ele logice sau decente, ci în instanță. Știți care este culmea ignoranței? Când s-a vorbit despre legea antibulliyng, toată lumea s-a gândit la hărțuirea dintre copii sau dinspre profesori spre elevi. Nu! Vorbim și despre cea dintre elevi spre profesori, dinspre părinți spre profesori, dar și dinspre părinți spre copii și, mai ales, vorbim despre cea dinspre societate spre profesori.

Profesorii vinovații de serviciu

Asistăm de aproape un an la o hărțuire a profesorilor dusă la paroxism.

Pandemia a mutat actul educațional din școală în mediul online. Cu excepția câtorva țări unde există învățământ la distanță nimeni nu a fost pregătit pentru asta. Fiecare guvern s-a mobilizat și au creat profesorilor condițiilor minime pentru învățământul online. Cu trecerea timpului toți guvernanții au luat măsuri, mai puțin guvernanții români.

În Franța profesorii au refuzat să predea online pentru că, au susținut ei, nu au fost pregătiți pentru asta. Nimeni nu i-a hulit, nimeni nu i-a tăvălit prin noroi. Mă refer la francezi, desigur.

În România, pentru că guvernanții nu au făcut nimic, profesorii s-au mobilizat și s-au pus pe treabă. Au golit magazinele de laptopuri și PC-uri, pe banii lor, desigur. Au făcut zeci de cursuri, tot pe banii lor. Cu bâlbâieli, cu ezitări, în două săptămâni a pornit școala online. Reacția societății românești? Huooo! Profesorii sunt incompetenți, nesimțiți, iau banii degeaba. Parcă un pic diferit de francezi, nu?

Sătui de insulte, profesorii au propus înghețarea anului școlar. Stăteau acasă cu 75%, solidari cu cei din HoReCa de exemplu, sau cu cei rămași fără job-uri. Reacția societății? Huooooo! Profesorii nu au vocație, sunt leneși, răpesc copiilor un an din viață.

Și a început anul școlar 2020-2021. Cu bune cu rele, dar cu huooooo!! la adresa cui? Tot la adresa profesorilor.

Și profesorii au tăcut și, în buna tradiție profesoreasco-românească, s-au lăsat tăvăliți în mocirlă. În decembrie 2020, slugarnicele sindicate din educație, au încercat timid să ceară respectarea legii salarizării. Huooooo! s-a auzit din nou. Cum să vrea nesimțiții de profesori bani, când ei sunt datori la Fisc cu impozitele pe meditații? În paranteză fiind spus, un sindicat al polițiștilor, chiar a aplaudat decizia guvernului de a ne îngheța salariile. Desigur, în marea lor înțelepciune, nu și-au dat seama că și ei intră în categoria bugetarilor. Acum protestează de zor și cer ceea ce au cerut profesorii în decembrie. Dar știți ce? Acum nu se aude niciun huooooo. Închid paranteza.

Generalizările, sport național

Și a venit vestea vaccinului. Toată lumea a ezitat, tuturor le-a fost frică, chiar și medicilor. Și din nou… Huooooo!! Profesorii nu vor să se vaccineze. Vor să stea acasă să ia bani de spor de ecran (care în paranteză fie spus nu se acordă decât în ministere, Primării, administrații locale).

Și a început vaccinarea odată cu zvonul că va începe școala. Huooooo!!! Profesorii nu se vaccinează. O sa îmbolnăvească copiii care vor duce virusul acasă la părinți și bunici. Să nu aibă voie să meargă la școală dacă nu se vaccinează.

Și tot așa huooo, după huooo, după huooo.

Între timp profesorii au continuat să predea online și chiar să facă minuni. Au continuat să meargă în cătune izolate să le ducă copiilor fișe și să verifice teme. Au continuat să urmeze cursuri și să…..tacă.

Dar… Huooooo !!!!

Și-au adus aminte vreo 6 indivizi că au fost elevi cândva și au rămas “traumatizați” din cauza a 6 profesori. Huooooo!! Toți profesorii sunt teroriști psihici.

Un profesor, tembel (dacă mă întrebați pe mine), vorbește pornografic cu o elevă de 21 de ani căsătorită. Huooo!. Toți profesorii au conduită de condamnat.

In toate, dar absolut toate domeniile sunt oameni buni și răi. Doar la profesori se văd doar cei răi.

Unii primesc sporuri, profesorii primesc doar critici

Toată societatea se revoltă pe niște sporuri neacordate profesorilor, dar nimeni nu se revoltă pe sporurile în valoare de 4000 (patru mii) acordate secretarilor de stat și de 3000 (trei mii) directorilor din ministere. Nimeni nu se revoltă și nu strigă huoo la sporul de ecran de 1500 de lei din unele Primării, nici de sporul de 25 % pentru risc de infectare Covid din Prefecturi. Nimeni nu se revoltă că deși plătesc asigurări de sănătate sunt nevoiți să meargă la consultații la cabinete private sau să iasă la înaintare cu plicuri pline de bani la unii medici. Nimeni nu se revoltă pe creșterea nesimțită de prețuri din HoReCa.

In țara asta doar profesorii sunt huliți. De ce? Nu am înțeles și nu înțeleg.

Personal, am parte de părinți ai elevilor mei extraordinari. Oameni pe care mă pot baza și care se pot baza pe mine. Oameni care mi-au înțeles și iertat bâlbâielile și stângăciile.

Acești oameni au înțeles ca numai prin colaborare și respect îi putem atrage pe copii spre învățătură.

Din păcate, prinși în tumultul acuzațiilor, adulții uită că marii perdanți sunt copiii. Ei, cei în numele cărora ne luptăm și ne războim noi, sunt cei care cresc descumpăniți, fără valori clare, aruncați de ici-colo. Niciun copil nu va înțelege de ce părinții care îi vorbesc de rău și îi critică atât de vehement pe profesori, îi trimit în grija acestora, să fie educați de aceștia.

Niciun copil nu va înțelege de ce trebuie să învețe de la cel de la catedră și să îl respecte, când toată societatea îl critică pe acesta.


Citește și:

Experimentul unor demenți. Suntem considerați niște imbecili

Dr. Adina Alberts face mărturisiri cutremurătoare: ”A fost sistat accesul la medicamente care aduceau beneficii”

După ce Slovacia a aprobat IVERMECTINA, medicii români s-au sucit, e bun și pentru noi!

Incendiu la Institutul Matei Balș. Cinci oameni au murit, unul găsit carbonizat în baie

Mihai Budeanu, 3 Sud-Est: Ivermectina mi-a salvat viața! Mi s-au dat doar 5% șanse de supraviețuire

Un nou medicament minune descoperit în Canada. Se poate încheia și pandemia?

Dr. Adina Alberts: ”asistăm la un experiment mondial … Nu cred că mai e o noutate pentru nimeni”

Paradoxuri Covid. Oricine moare pozitiv la testul covid, moare din cauza covid-ului! Oricine moare după vaccinarea anti-covid, nu moare din cauza vaccinului!

Ivermectina, medicament împotriva COVID 19: O singură doză poate distruge tot materialul genetic al virusului

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share