civicDev-Hackathon Civic, Timisoara, 11-20 noiembrie 2106!

 100 de programatori, 10 zile, 10 proiecte care vor imbunatati viata comunitatiicivicDev – Hackathon Civic este un eveniment organizat de Asociatia Banat IT, in cadrul caruia programatotorii si designerii dezvolta un proiect, de la idee, la stare functionala si colaboreaza cu proprietarul ideii.

O parte din proiectele propuse in cadrul acestui eveniment vor fi evaluate in cadrul unei dezbateri in data de 31 octombrie , la care vor participa atat cei care se vor putea ocupa de implementarea lor, cat si cei care le-au propus sau au o intampitant o problema care merita dezbatuta in cadrul civicDev.
In urma acestei dezbateri proiectele inscrise pot fi imbunatatite si totodata se vor putea naste noi idei.

“Ideea acestui eveniment a luat naștere în cadrul edițiilor anterioare HackTM, unde
programatorii participanți si-au aratat disponibilitatea de a-si folosi talentul și experienta in folosul comunitatii si a luat amploare odata cu initiativa Guvernului Romaniei de a sustine dezvoltarea aplicatiilor menite sa imbunatateasca sistemul de stat romanesc. Ideile care vor fi dezvoltate in cadrul civicDev nu vor fi alese intamplator. Impreuna cu echipa Banat IT vom selecta 10 idei dintre cele propuse de participanti, idei care urmeaza a fi implementate pe parcursul a 10 zile, de catre aproximativ 100 programatori si designeri cu experienta recunoscuta de comunitate”
, declara presedintele Asociatiei Banat ITRadu Ticiu.

Pentru a asigura o calitate ridicata a proiectelor, organizatorii civicDev au decis ca participarea programatorilor si designerilor sa fie posibila doar pe baza de invitatie, criteriile fiind experienta, recunoscuta de comunitatea profesionala.

De asemnea, pentru a asigura conditii propice pentru dezvoltarea unor produse de calitate, organizatorii au decis sa aloce o saptamana timp de lucru pentru elaborarea proiectelor, pe durata careia se vor organiza Standup meetings pentru a avea un status constant al procesului de implementare al acestora.
Saptamana se va incheia cu un hackathon de 24h, urmat de prezentarea ideilor si de premierea acestora.

Evenimentul se va defasura in urmatoarele etape:

  • Dezbaterea primelor proiecte inscrise (31 octombrie);
  • Incheierea sesiunii de inscriere a proiectelor (5 noiembrie);
  • Prezentarea proiectelor selectare și formarea echipelor (11 noiembrie);
  • Dezvoltarea protoripurilor (12-18 noiembrie);
  • Finalizarea & Orezentarea proiectelor (19-20 noiembrie)

CivicDev este un eveniment care se adreseaza unui public larg, nu doar celor din zona tech si creativa ci in sepcial publicului larg care se confrunta cu diferite probleme zi de zi.
Proiectele pot fi propuse de organizatii non-guvernamentale, reprezentanti ai autoritatilor, companii sau persoane fizice, in perioada premergatoare evenimentului pe site-ul www.civicDev.ro.

Va asteptam sa descoperiti proiectele care vor lua nastere la Hackathon Civic – civicDev  si care vor transforma in bine viata timisorenilor si nu numai.

civicDev  se va desfasura la Mansarda Facultatii de Arte si Design, str. Oituz, nr. 4, iar Dezbaterea ideilor va avea loc la Timisoara Stratup Hub, City Business Center, cladirea E, parter.

Mail multe detalii despre eveniment puteti gasi pe site-ul acestuia: www.civicdev.ro, cat si pe paginile evenimentelor de Facebook:

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share