Imbratisarile reduc stresul, tensiunea arteriala si imbunatatesc memoria
Aproape oricui ii place sa fie imbratisat, chiar si acelora care spun ca nu este asa. Imbratisarea este o forma imediata prin care ne putem conecta cu cei pe care ii iubim si aproape fiecare cultura de pe pamant apreciaza sentimentul de bine care rasare dintr-o imbratisare fizica plina de caldura.
Un nou studiu , facut de cercetatorii de la Universitatea din Viena, arata ca imbratisarile au un efect pozitiv asupra sanatatii noastre pe termen lung. Daca ii imbratisam in mod regulat pe cei pe care ii iubim, acest lucru ne poate cobori presiunea arteriala si nivelele de stres.
Cercetatorii austrieci au descoperit faptul ca hormonul important oxitocina se secreta in sange in momentul in care o persoana este imbratisata de o persoana in care are incredere. Oxitocina este produsa de glanda pituitara si secretia acesteia poate reduce nivelele de stres, coboara tensiunea arteriala si imbunatateste memoria. De obicei glanda pituitara secreta oxitocina in momentele de conectare puternica, precum atunci cand mama isi alapteaza bebelusul sau cand sotii se consoleaza unul pe altul
In ce priveste imbratisarile, in unele cazuri, spatiul personal trebuie respectat.
Oricum insa descoperirile cercetatorilor nu au avut o singura dimensiune. In timp ce imbratisarile AMPRENTA DIVINA intre cei care se iubesc cresc nivelele de oxitocina, imbratisarile intre straini coboara nivelele de oxitocina.
“Efectele pozitive apar […] numai daca oamenii au incredere unul intr-altul, daca sentimentele sunt reciproce si daca semnalele corespunzatoare sunt transmise” a afirmat neurofiziologul Jurgen Sandkuhler, seful echipei de cercetare.
“Daca oamenii nu se cunosc intre ei, sau daca imbratisarea nu este dorita de ambele parti, efectele sale sunt pierdute.”
Sandkuler spune ca acest lucru se intampla deoarece oxitocina nu este eliberata in sange daca imbratisarea nu este dorita sau daca vine de la un strain. Chiar in schimb , in aceste cazuri, hormonul de stres cortizol este eliberat.
“Imbratisarile de la straini pot duce la stres, deoarece comportamentul nostru normal “de a tine distanta” este incalcat. In aceste situatii , eliberam hormonul de stres cortizol” adauga acelasi cercetator austriac. “Imbratisarile sunt foarte bune, dar , indiferent de cat de des o fac oamenii sau de cat de lungi sunt acestea, increderea este mult mai importanta” mai spune acesta.
Sandkuhler avertizeaza oamenii impotriva imbratisarii strainilor si ii incurajeaza sa pastreze intimitatea celorlalti. De asemenea el descurajeaza participarea in campaniile de imbratisari gratuite pe strada sau in alte spatii publice, genul de campanii care sunt populare in Europa si nu numai. Acesta spune ca violarea spatiului intim este perceput in general ca pe o amenintare.
Pentru mine imbratisarile sunt una dintre cele mai placute si mai apreciate metode de interactiune cu cei iubiti. Iar un sfat bun ar fi acela , ca atunci cand imbratisati pe cineva sa o faceti astfel incat inimile voastre sa se suprapuna, conexiunea lor si implicit a voastra va fi mult mai puternica.
Sursa: http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/04/imbratisarile-reduc-stresul-tensiunea.html
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 57-a, 2024
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Omraam: Dacă oamenii sunt mereu nemulțumiți, dezamăgiți, este pentru că au prea multă încredere în achizițiile materiale pentru a-i face fericiți
Calmul și răbdarea întăresc vitalitatea și prelungesc viața
Omraam Aivanhov: Adulții nu au înțeles încă pe deplin cum ar trebui să se comporte față de copii