: sâmbătă 01 octombrie 2016

DECALOGUL FERICIRII

raluca-radu

Poți să fii în pace cu tine și cu cei din jur doar aplicând exercițiul solidarității. A fi alături de oameni nu constă doar în actul de politețe si amabilitate, ci înseamnă mai ales acceptarea ideilor, respectul crezurilor și înțelegerea acțiunilor celorlalți, desigur, cele care nu atentează la drepturile elementare ale omului.

A fi în armonie cu tine semnifică puterea de înfruntare a piedicilor cotidiene, asumarea eșecurilor ca lecții pentru victoriile următoare, sacrificiile ca adaptări și renașteri.

A fi în armonie cu ceilalți nu înseamnă să te dai pe tine, nici să îngenunchezi, ci să spui „da” atunci când crezi în „Da” și „nu”, atunci când „Nu” îi ajută pe cei din preajmă. Chiar dacă aparent sună dur.

Nu chema pe nimeni la tine, dar primeste-i pe cei ce vin, nu oferi dacă nu ți se cere, nu căuta nimic, fiindcă tot ce ai nevoie, deja te caută. Întoarce-te din drum dacă e necesar, pentru a porni din nou mai puternic.

Nu lăsa în urmă camarazii, dar nici nu ramâne cu ei acolo. Uneori drumurile sunt diferite și ele se despart vizibil, așa că tot ce trebuie să faci este să te lași condus pe Calea ta.

A fi în armonie cu oamenii nu înseamnă să te ții de mână în răspântii, ci să pleci împăcat mai departe. Răspunde-i celui ce te strigă cu mulțumire și ignoră pe cel ce te cheamă cu mânie.

Fii bun mereu, dar nu prost, fii cuminte și brav, fii devotat celor ce te iubesc, dar ferește-te de cei care vor să te posede.

Fericirea e simplă ca cerul cu soare și ploi. Fericirea e în noi în fiecare clipă așa cum sunt ziua și noaptea, muntele și marea, vara și iarna, pădurea și deșertul. Fericirea nu are un punct, ci este naștere, ființă, privire și cuvânt.

A fi în pace înseamnă să fii fericit cu universul, cu tine, cu oamenii… Să fii în armonie cu toate câte sunt, fără a te închina lor.

Fericirea este ușurința cu care îți porți bagajul vieții. Iubește, taci si mergi!

Cu prietenie pentru toti oamenii mei bravi!

Cristi Iordache

P.S. – Spuneam în „Techniques of supervival” că „dacă ne-am vedea viața ca un câmp cu flori, pe umerii noștri nu ar mai atârna poveri, ci s-ar odihni, întotdeauna, fluturii”.

Foto-Credit: Raluca Radu, actriță la Teatrul ”Aureliu Manea” Turda – Cu mulțumiri!

CITESTE SI…

Femeia-ființă divină între o marfă ieftină și un nucleu al existenței noastre

Primul DECALOG al tatalui

Ne place să păstrăm aparențele

Citeste si ...

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA
Babel Fast

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

STIL DE VIATA

Etichete

Related Post